Ardei umpluti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2013 | 9393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardeii (rosii si galbeni)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g orez
  • 200 g sos de rosii
  • 6 lg marar uscat
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 crengute de cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

1.Curatam si tocam toate legumele si le punem la inabusit,intr-o tigaie cu putin ulei si sare.Dupa ce s-au inmuiat putin legumele,adaugam orezul apoi sosul de rosii.Mai lasam 5 minute pe foc.Lasam sa raceasca.

2.Spalam ardeii,facem cate un capacel,curatam de samburi si ii punem deoparte.

3.Intr-un bol punem carnea,compozitia pregatita mai devreme,sare,piper,marar,patrunnjel spalat si tocat si mestecam.

4.Umplem ardeii,ii punem intr-o tava sau intr-o oala,in care am pus crengute de cimbru,adaugam un pahar de apa,putina sare si putin ulei si dam la cuptor pentru doua ore,la 180°.Acoperim cu folie de aluminiu.

Serviti calde cu smantana si ardei iute.Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa fierbeti ardeii si la aragaz,la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si carne tocata